2008

Ja 2008 har ju varit en besvikelse från början till slut i stort sett. Ett kassare år för fröken Swed får man leta efter. Fast med en del undantag naturligtvis. Har gjort en massa roliga och oväntade grejor också.

Här är några smakprov, utan inbördes ordning:

3timmarstripp till okänd stad av annorlunda anledning.
Winnerbäck i Gävle med efterföljande blond följetång.
Sommaren i Gävle, så lite sömn så mycket annat.
Floristutbildningen i Västerås, höjdarkul!
Juldan i Söderhamn, galet skoj!
PopvsSoul med tillhörande kändisuppraggning, jag stod dock ej för raggandet.
Utekväll i Gävle med Lasse Lindh och Gävles stolthet Bingolotto-han som jag inte kommer på namnet på just nu. Kvällen innefattade brandsläckare, vin och diverse galenskaper.
Män i uniform.
Furuvik.
Loppisutflykt på årets varmaste dag.

Och massor massor med mera. Jag chansar på 1000.. saker till. ;)

Nu är det dags att blicka framåt och försöka överträffa 2008 vilket inte känns helt svårt med tanke på allt tråkigt som varit. Dock ska fröken Anna gå tillbaka till att vara lite vettigare än hon varit 2008, mycket som hänt som inte vart helt genomtänkt eller väl applåderat i efterhand. Jag är bra mycket smartare än såhär, jag lovar. Jag har bara varit lite i otakt det senaste året ungefär. Man har nog kunnat likna mig vid ett litet vidrigt rebelliskt barn. Men no more. Dags för fröken Swed att vidta sin naturliga skepnad av skapligt normal människa med hjärta och hjärna på ungefär rätta stället.

Jag tror att min hjärna är lite överambitiös. Den vägrar vila, tänker för mycket, måste ha nåt att göra hela tiden. Förstår inte "varför laga det som inte är trasigt", det går alltid att förbättra. Tills det visar sig att det ju faktiskt inte behövde ändras, det var ju bra som det var. Aja, övning ger färdighet. 2009 är slutet på analyserandet och ältandet. Härligt! 2 dagar kvar av analyserande sen är jag en fri människa! =) 

/Anna hon som gärna tänker lite för mycket eller inte alls.. =)




Skärp sig..

Igår blev det utgång igen. Dock nykter sådan helt oplanerad. Var ute å åkte lite bil med Mia på kvällen/natten. Var precis påväg hem till Bergvik igen när en kompis till Mia ringde och frågade om inte hon skulle ut, nej sa Mia. Häpp ett par minuter senare frågade Mia om jag ville gå ut och jag sa att det säkert skulle vara roligt ute men att jag inte behövde om inte hon ville. Sagt å gjort vi vände bilen och åkte tillbaka. Strax före ett kom vi in och dansade oss fördärvade till massor med skön musik. Träffade en massa bekanta och hade en allmänt trevlig timme.

Såg dock nåt som jag väntat på att se som jag trodde skulle vara jättejobbigt men som visade sig vara mer barnsligt, respektlöst och patetiskt än nåt annat. Hallå, jag stod ju precis där, ni såg mig. Jag skulle aldrig gjort det ni gjorde. ALDRIG! Men vi är ju alla olika. Men barnsligt och patetiskt är orden som beskiver det! Tänk på det.

Idag har jag varit ute med Ester i solen och sen har jag sovit. Jag sover som en galning nu för tiden. Fattar inte att jag är så trött. Kanske beror på att jag är smått uttråkad för det mesta.

Close your eyes,
Clear your heart.

Cut the cord.

/Anna


Juldan

Japp då var årets juldag avklarad också. Vilken kväll. Hade helt galet roligt, började hemma hos Mias föräldrar på Tremyran med grogg, vin å lite annat. Massor med musik, sång och dans.
Därefter vidare in på Stadshotellet där det bjöds på musik och massor med människor, stulna Irish coffee och öl. Dans dans dans.. låsta, hemliga rum. Kaos i garderoben och ett och annat oväntat avslöjande.

Hemgång, kallt så det var inte sant. Förfrös nästan. Fick sällskap en bit med den där Fredrik.. Fanks.. sen resten av vägen hade jag sällskap av Mia å Dallas. Kom hem, satte oss på golvet i köket, fick skrattanfall åt vissa sms och försökte för allt i världen att inte väcka Mats och Gunilla. Det fungerade inte.

Somnade.

Vaknade, åt frukost med Mats och Gunilla.

Mia å jag gick och lade oss i min säng en stund och pratade om gårdagen. Mia sa att hon hade vissa minnesluckor till och med från Tremyran. Själv höll jag fast vid att jag inte hade minnesluckor men att jag kanske inte kom ihåg allt. haha.. same same eller?

Ja, mamma å pappa kom och hämtade mig vid typ ett eller nåt, sen kom vi hem å jag gick och lade mig igen, orkade inte vara vaken. Sov HELA dagen. Vaknade mot kvällningen å nu är man pigg å alert.
Blev bjuden på fest ikväll av en gammal klasskamrat som ringde, jag avböjde dock. Kände mig inte helt lockad av att åka in till stan till ett gäng skapligt berusade pojkar som jag knappt känner och festa till det.

Men vem vet, kvällen är ung..

/Anna

Julbocken.

Stackars julbocken kommer inte bli långlivad i år. Mamma plockade fram en gammal skamfilad halmbock ur en kartong nyss och genast bestämde sig Ester och Assar för att den jäveln skulle dom gemensamt ta å ha ihjäl. Vi får väl se vad som händer, spännande värre. =)

Tre trappsteg kvar nu, det är så tråkigt så jag kräks. Men nån måste ju göra färdigt det eftersom nån visst började med det. 

..För när  man drömmer om Paris hamnar man på någe vis likförbannat i Hudiksvall.. bra eller dåligt, det tåls att tänkas på. =)

/Anna

Trapp-app-app-app-a

Igår vid åtta på kvällen började jag det mödosamma arbetet med att ta bort en hiskelig och gräsligt ful brun heltäckningsmatta som suttit i vår trappa sen gud miste förståndet nån gång på 60-70talet skulle jag tro. Familjen har i säkert 10års tid, minst, haft tankar på att ta bort denna tingest och måla den underliggande trappan. Alternativt sätta på ett stair kit för att slippa allt arbete som fadern i huset sagt var förenat med denna renovering. Han har gått å kliat sig i huvet å sagt att "ojojoj det är inte bara att få dän den där mattan inte, ojojoj va tid det kommer ta å va jobbigt det kommer vara." Det är min far i ett nötskal, allt är jobbigt å kommer vara jättesvårt. Aja.. jag började iaf med att riva bort mattan på det översta trappsteget, inbillade mig att det skulle vara lättare att jobba i nedförsbacke ist för i uppförsbacke.
(Nu ropar mamma att det tagit eld i Ziggy, haha.. det luktar bränt hår i hela huset.. my god. Ziggy är för alla som inte vet det min vackra Exotickatt Ziggy Stardust, han hade visst slocknat av sig själv iaf.. bra det.)
I min iver kunde jag inte sluta skrapa å dona i trappan utan helt plötsligt hade jag skrapat halva trappan, dvs 8 av de 16 trappstegen. Way to go.. ger mig själv en klapp på den numer mycket onda axeln som blivit lite överansträngd pga ganska så monotona rörelser.
Ikväll har jag skrapat 2 trappsteg.. inte lika roligt idag. Aja, får försöka bli klar tills julafton iaf. Sen ska hela trappan slipas å målas och väggarna ska tapetseras och vissa ska täckas med pärlspont å gud vet vad, golv ska bytas å ja, Lycka till pappa. =)

Idag har jag jobbat på trägårn´igen. Planterat och mossat för glatta livet. Åkte därefter in till stan å köpte lite mer julklappar.. bara en kvar nu. Jippi! =) Eller ja mormor å farmor iofs, men dom får väl blommor antar jag, va ska man ge till nån som har allt liksom.
Har haft väldiga problem med en julklapp men jag tror det löste sig till slut. Jag hoppas det iaf.

I morgon är det praktik på Finess och eventuellt lite överjobbande, vi får se hur mycket folk det är ute. Sen är det dan före dopparedan, då ska jag praktisera ev. jobba lite och sen umgås med Mia min Mia. Standard när grabbarna har Whiskeykväll.. har iofs ingen grabb i år men Mia har ju en så man får sympatiumgås lite med henne. =) Ska bli kul, byta lite julklappar å så.
Sen julafton, hemma å jäsa.
Juldan´ ut på partaj med Mia, kul som satan skulle jag tro. Hemma i Söderhamn, alla man känner är ute. Just like back in the days.. =)
Annandan kanske Perssons Pack i Gävle.. vore ju en höjdare. Blir kanske ingen efterfest med dom på ett sunkigt hotell drickandes rödvin till kl 5 på morgonen som förra året men vem bryr sig, nu har man ju gjort det.

Nä nu ska jag gå och skölja solmullen och heltäckningsmattsdammet av mig å bli fresh som attan och redo för sängen.

/Anna

Trägårn´

Idag har jag jobbat på Håkes Blommor en sväng. Planterat julgrupper som en besatt! =) Nu är jag rätt trött men borde ta tag i lite städning, jag tar nog en sväng in på flickrummet å ser vad som händer.

/Anna

Mys

Ge mig ett par mysbyxor å en karl att hålla i handen. NU!

/Anna

Bussfan

Jag missade bussen idag. Jag jobbade först över några minuter för att jag höll på att göra färdigt ett bud som jag ville bli klar med innan jag gick hem. Tänkte att jo men visst jag kan gå på stan å kika på lite julklappar tills nästa buss går. Sagt å gjort, jag knatade runt å köpte lite julklappar å allt var frid och fröjd. Gick bort mot busshållsplatsen i godan ro och fick se att det stod en buss där, 64:an. Den som jag skulle med, då slog det mig, den gick inte halv utan tjugo över.. jag sprang å var lagomt framme vid dörren då åker bussfan! Jag blev så förbannad så det var inte sant. Funderade en stund på att börja grina men beslutade mig för att jag skulle låta bli. Gick ist tillbaka till Maria i butiken å hängde där en stund. Efter ett tag kom Emilia in å vi stod å pratade om allt och inget medan Maria tog hand om pappersjobb. Då kommer Marias plastpappa in och när han fått reda på att jag missat bussen erbjuder han mig att åka med honom hem. Mycket snällt där Göran, mycket snällt! Kastar på mig trasorna som han så vackert uttrycker sig och i all hast glömmer jag min mobil på bänken i arbetsrummet.. Skit! Här sitter jag utan mobil å känner mig skapligt menlös.

Aja.. just nu bakar jag banankaka.. eller ja det är redan klar å står på svalning, men efter att ha läst receptet en gång till kom jag på att jag glömt att ah i äggvitorna, så vi får väl se om den blir ätbar! Jag blir så förbannat trött på mig själv när jag är såhär ofokuserad!

Igår tog jag en paus från jobbet mitt på dan för att ha en fikadejt. Det var galet trevligt, så sjukt längesen jag å Marre träffades nu. Drack te och pratade strunt! Får se till att träffas lite oftare, en riktigt tjejkväll står på önskelistan!

Har slagit in lite julklappar nu men fortfarande noll julstämning. Har absolut ingen lust att fira jul i år. Känns allmänt tråkigt bara. Jag som älskar julen, vad är det med mig? Jag älskar ju att köpa julklappar å pynta å allt sånt där men i år är det helt natta bara.

Va ska man hitta på i helgen då? Ja det var ju också en fråga. Sova kanske.. åka en sväng till Gävle? Nja.. jag vet inte. Den som lever får se.

Oh my god.. Bonde på tv:n nu..

/Anna

Bonde

My god.. finaste ögonblicket i tv:s historia. När Hanna valde Elias i Bonde söker fru ikväll.. haha.. Var får man tag på en sån som han? Jag är kär..

/Anna

Bonde

My god.. finaste ögonblicket i tv:s historia. När Hanna valde Elias i Bonde söker fru ikväll.. haha.. Var får man tag på en sån som han? Jag är kär..

/Anna

Fula och skitiga..

På min bussfärd hem från den stora staden observerade jag en tjej som satt ett par säten framför mig tvärs över mittgången. Hon var iförd ett par "skinny jeans", ganska grova pumaskor och en rosa skidjacka. Och det får man ju ha om man vill. Grejen med den här tjejen var att hon såg så förbannat ovårdad ut. Hon hade kanske inte direkt kroppen för att ha ett par råtighta jeans, absolut inte med tanke på att hon inte hade pyttesmå fötter i sina enorma pumaskor heller.. dessutom var hon inte a natural blonde, vilket fått till resultat att hon hade en utväxt på ca 5cm som var allt annat än den där spännande lite gulorangeaktiga färgen som många får när dom bestämmer sig för att bleka sig hemma själv. Som om inte detta vore nog så var denna tjej inte helt noga med det här med personlig hygien, eller ja det vet ju inte jag men av hårets fettlager att döma så var nog fallet så. Not so fresh I tell you... Ett hål i underläppen å en billig fejkdesignerväska fylld med nagellack i inte allt för smickarande färger gjorde liksom looken complete. Eller nu glömde jag en sak, en fetprilla under läppen och snusdosan i framfickan på jeansen gjorde det hela om möjligt ännu mer tacky.

Tur att jag är så perfekt..

/Anna


What da beep..

Ja då var det här igen då, gatloppet som tar oss hela vägen fram till jul och som ser till att vi saknar både sans och vett när vi väl kommit fram.
Julklappshysteri och pyntgalenskap.
Det som i dessa tider stör mig allra mest är de förbannade ljusslingorna som ska finnas i var mans hem och trädgård. But don't get me wrong, jag tycker att det är jättefint att sätta en slinga i en gran, buske eller liknande så länge den är OFÄRGAD! Jag kan inte ens börja berätta hur jävla fult och tacky jag tycker att det är med färgade slingor. Blinkar dessa fanstyg dessutom finns det ingen hejd på hur myckat galla jag kan spy över deras existens.
Snälla, rara, söta sluta spöka ut varenda millimeter av era hem och trädgårdar med dessa djävulens påfund. Det är så fult och smaklöst att Donald Trumps frisyr framstår som snygg och smakfull i dess jämförelse.
Men självfallet kan inte jag förbjuda er att sätta upp dessa kulörta små lampor var helt ni tycker passar men jag vill iaf att ni tänker över det hela. Vill ni att ert hem ska se ut som den lokala pizzerian eller vad är det ni försöker uppnå? Tycker ni kanske att det livar upp lite i vintermörkret eller skyllerni på att det var barnen på 3 och 5 år som fick bestämma? Då vill jag berätta för er att det livar inte alls upp i mörkret det ser ut som om Skogs tivoli bestämt sig för att kampera i ert vardagsrum. Är det barnen som bestämt? Jaha? Får dom också bestämma vilka tapeter ni ska ha i vardagsrummet? Vilket kakel som ska vara i badrummet och kanske även vilken parkett ni ska lägga in? Nä jag tänkte väl det, det finns en anledning till att barn inte arbetar som inredningsarkitekter.. dom fattar inte sånt. Dom ser inte vad som passar ihop eller vad som bara är ren, skär fulhet! Get a fucking grip!
Ja nä det var väl det jag hade att störa mig på idag.

En sak till.. kommer det in eller ringer en enda till galet kär pojkvän som vill skicka 20 röda rosor till sin förbannade jävla flickvän bara för att hon är så fantastisk så lägger jag mig ner på golvet å tvärdör. Sluta vara så förbannat jävla lyckliga! Nej, jag är inte avundsjuk. Det är ju kul när det går bra för andra.. Not!

Love!
/Anna


The queen of fucking everything..

...has returned. Ja jävlar i min låda va längesen det var jag skrev nåt här nu. Antagligen för att mitt liv inte är så jävla spännande som man kan hoppas, eller så beror det på att jag lever ett alldeles för spännande liv som jag inte kan skriva om här för you can't handle it!! Tror det är så.

Har ägnat kvällen åt att läsa gamla blogginlägg och kan nu konstatera att jag inte blivit speciellt mycket klokare eller vettigare sen jag började skriva. Go figure..

Nä sängen nu.

You know you love me!

/Anna

RSS 2.0